• مشخصات لاستیک خودرو

    0 1626

    با استفاده از اطلاعات درج شده در دفترچه راهنمای خودرو یا پلاکارد کوچک نصب شده کنار رکاب درب راننده می توان سایز توصیه شده و مشخصات لاستیک خودرو خود را بدست آورید که چیزی شبیه به این خواهد بود:

    عدد اول از سمت چپ بعد از حرف P بیانگر پهنای سطح مقطع لاستیک (سطحی که با زمین در تماس است) به میلی متر می باشد. عدد دوم بعد از علامت اسلش ( / ) بیانگر نسبت ارتفاع جانبی لاستیک به پهنایش به درصد می باشد؛ برای مثال در این نمونه، این نسبت 60 درصد می باشد. هر چقدر این نسبت کوچکتر باشد، لاستیک از روبرو پهن تر و از کنار باریکتر خواهد بود. حرف R مخفف کلمه Radius (شعاع) و عدد بعد از آن بیانگر شعاع بیرونی لاستیک به اینچ می باشد.

    قسمت دوم متشکل از یک عدد (94 در اینجا) و یک حرف انگلیسی (حرف T در اینجا) می باشد. این عدد شاخص بار نام دارد و نشان دهنده میزان حداکثر وزن مطمئنی است که توسط هر لاستیک می تواند تحمل شود؛ عدد 94 در اینجا بیانگر 670 کیلوگرم می باشد که برای خودروهای با سایز متوسط بسیار خوب و مناسب خواهد بود. حرف انگلیسی درج شده در قسمت دوم کد، بیانگر پارامتر نرخ سرعت بیشینه سرعتی است که لاستیک ها در هنگام تحمل بیشینه وزن تعریف شده در شاخص بار می توانند تحمل کنند، تجاوز از این سرعت می تواند خطر آفرین باشد.

    لاستیکهای چهارفصل معمولی اغلب دارای نرخ سرعت S به معنی 180 کیلومتر در ساعت یا T به مفهوم 190 کیلومتر در ساعت هستند. پارامترهای دیگر نرخ سرعت عبارتند از:

    • 160 کیلومتر در ساعت Q (لاستیک های زمستانی)
    • 210 کیلومتر در ساعت H
    • 240 کیلومتر در ساعت V
    • بیش از 240 کیلومتر در ساعت ZR
    • 270 کیلومتر در ساعت W
    • 300 کیلومتر در ساعت Y

    از جمله اعداد و علائمی که در مشخصات لاستیک خودرو ثبت شده است می توان به چند مورد اشاره کرد:

    درجه آج لاستیک (Treadwear): عددی الزامی برای تولید کنندگان که باید بر روی لاستیکها درج شود و نشان دهنده میزان پوشش و مقاومت آج لاستیکها می باشد البته هر تولیدکننده استاندارد خود را دارد و سازمان مستقلی بر روی آن نظارت ندارد، برای مثال درجه 300 بر روی لاستیک می تواند بیانگر این باشد که این لاستیک دارای پوشش آجی سه برابر لاستیک با درجه 100 می باشد.

    پارامتر چسبندگی و درجه حرارت (Traction and Temperature): پارامتر Traction نشان دهنده میزان چسبندگی لاستیک ماشین بر روی سطوح مرطوب و مقاومت در برابر دما است، برای پارامتر چسبندگی یا کشش A بهترین و C ضعیفترین مقدار و در مورد Temperature یا مقاومت حرارتی هم محدوده مقادیر از بالاترین کیفیت AA تا C متغیر است.

    تاریخ تولید (Manufacture Date): همانطور که از نامش مشخص است تاریخ تولید لاستیک را نشان می دهد. این تاریخ با یک عدد چهار رقمی مشخص می شود که دو رقم اول از سمت چپ بیانگر هفته و دورقم بعد نشان دهنده سال تولید می باشند. برای مثال عدد 2315، نشان دهنده تولید لاستیک در هفته بیست و سوم سال 2015 می باشد.

    حتماً در هنگام خرید لاستیک خودرو، توجه داشته باشید که از تاریخ تولید بیش از 2 سال نگذشته باشد

    برچسب ها :
    {[1]} ,

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *